【#綠色中秋:教你DIY環保燈籠】元朗街站有得製!

14310370_1118427091556547_172277114402035393_o.jpg

#日以繼夜夜以繼日中秋停不了罐頭燈籠街站DIY

雖然過了中秋,但DIY「日以繼夜夜以繼日」慶中秋環保燈籠依然可以一團火咁燃燒,今次元朗戰友將於本星期日(18/9)在元朗舉行燈籠製作workshop,街坊只需帶空罐頭、線轆(如有)來元朗劇院旁的街站,一齊製作環保燈籠。製作完成後,我們可以用粉筆在地上創作賽道,同大家一同比賽鬥快。

中秋唔玩膠燈籠、唔玩螢光棒,一齊用棄置罐頭、線轆、鐵枝、荷蘭水蓋一樣好玩!減少消費同拒絕製造邪惡垃圾,不要將快樂建築喺地球同下一代痛苦之上。廢物再造,罐頭燈籠,中秋唔玩熒光棒。

祝大家秋月快樂!

日期:9月18日星期日
地點:元朗劇院
時間:17:00-19:00
參加人數:10人
註:請自備直徑約8-12cm空罐頭
報名:https://goo.gl/forms/QhshI6hE8Mc2RVSb2

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s