【#社區自主進行式:23/10 天耀居民市集】

10月23日星期日天耀墟好熱鬧!除了平日的漂書檔,皮革檔同以物換物檔,仲多了幾個新檔攤。

一位平日喺天水圍彈結他演唱既朋友,今日來到天耀墟表演,街坊話佢既歌聲好聽到想佢出即刻出CD!有街坊拎左自己多年儲起的精美文具,自己開左個文具檔同街坊交換物資,連佢都話估唔到自己d舊文具咁受歡迎;另外有朋友準備左畫紙同顏色筆比街坊畫出自己社區既願景,有小朋友好可愛咁畫左想天水圍有過山車同UFO, 有街坊就畫左好多樹,希望天水圍多d綠化既環境。

朱凱廸就開左個居民意見投票收集檔,即場聽街坊意見。居民反應熱烈,大家由天水圍地區問題一路傾到最近既「宣誓事件」!唔單止同朱凱廸傾,有D街坊仲自己圍埋一齊討論。雖然大家可能觀點不同,但最難得係有機會同咁多街坊喺條街度討論時事,希望下次再多d街坊參與啦!
______________
Youtube 頻道:http://goo.gl/JtEXoR
網站:https://chuhoidick.hk/
Instagram:chuhoidick
Twitter:chuhoidick
Telegram 頻道:https://telegram.me/chu_hoi_dick

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s