影片 【 #保衛立法會:朱凱廸、吳靄儀、劉小麗、羅冠聰、姚松炎、梁國雄發言節錄】

#保衛立法會:朱凱廸、吳靄儀、劉小麗、羅冠聰、姚松炎、梁國雄發言節錄】

#朱凱廸:過去數星期,北京「釋法」隨意消滅立法會議員,更加提醒我作為主張「民主自決」嘅立法會議員,我嘅政治主張就係香港人可以建立番有我哋決定既憲政制度、政治前途!

#吳靄儀:梁、游被司法程序取消資格嘅時候,好多人都猶豫佢哋好唔抵爭,政府好似贏左一仗,對香港打擊好大,而家繼續對四位議員司法覆核既時候,政府會面對極大困難。所以我第一樣要呼籲政府:停手啦!

#劉小麗:我哋開心半日就好了,因為琴日到而家最開心嘅唔係香港市民,最開心係「葉劉振英」、「林鄭振英」呢一班西環Plan B、Plan C!所以我哋唔可以鬆懈,我吔呢班Plan B、Plan C都失敗!

#羅冠聰:我哋嘅議席被剝奪係代表咩呢?我哋六個議席被剝奪有補選,但更重要係佢唔單止代表大家嘅選票浪費咗,仲代表大家嘅思想被禁錮!

#姚松炎:我究竟能唔能夠行落去、堅持落去,係睇大家會唔會同我一齊行落去!我哋今次好清楚睇到,基本法賦予循序漸進實現民主係謊言嚟嘅!由幾十萬選民選出嘅議員,點可能被政府用市民嘅錢,用司法覆核取消資格呢?

#長毛 :呢個係一個非常嚴肅既鬥爭!唔係我地四個人有無得做爛鬼立法議員嘅問題!我想問,選舉嘅原則係咩?就係要得到選民嘅負託,就算係佢地啲小圈子選舉,都係票多嘅人嬴。而家我地選到嬴左啦,就話我地宣誓唔得要DQ我地喎?廢話。
______________
Youtube 頻道:http://goo.gl/JtEXoR
網站:https://chuhoidick.hk/
Instagram:chuhoidick
Twitter:chuhoidick
Telegram 頻道:https://telegram.me/chu_hoi_dick

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s