影片 【19/12 #朱凱廸 X #羅冠聰 X #楊岳橋 FBLive!】

年尾就到,三位議員首次聯播與大家回顧過去三個多月的議會、政局各事態。
聖誕前夕輕鬆交流一下,希望明年陸續有來 🙂
_________________
Q1: 過去三個月有咩感受呢?

廸:其實係熱緊身,立法會最關鍵功能係批錢啦,8000幾樣野入面塞兩項橫洲,開始覺得擔子重啦,可能每次開會都幾廿億咁樣係你手入面,希望未來大家一齊打好每一場枚。

聰:盡力係制度中發揮啦,所有位置都被建制派攞哂,全部都係佢地既人。黎緊一月就係地辦開張(廸:你會唔會邀請我地?)(AY:斬隻燒豬)(廸:我送個菜籃俾你)

AY:灰啦,成身都係灰……黎緊「法案委員會」都開如,由冇咁大爭議好似消房、煙包裝到爭議性項目都開始。「財委」就已開波啦,好多事都要扣連到「人事」、「工務」等委員會去睇。

其餘的就大家睇啦~

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s