【施政報告社區討論會】

特首呢份施政報告唔合格,又點只因為島錢落海,逆天起個高危人工島?

好像將公私合營發展農地,換個潮啲社福味濃啲嘅名變成「土地共享」,但助發展商點石成金的本質一樣;

又例如取消強積金對沖,及產假增四星期,但新增的開支由政府代老闆俾,即係由納稅人夾錢買福利俾自己!

仲有一些主流媒體忽略了,但影響生活的重要事項,例如垃圾徵費即將實施、元朗十七億橋陰魂未散⋯⋯

呢個兩個禮拜,嚟施政報告社區討論會,一齊傾傾啦。一連五場,天水圍洪福元朗屯門區區,將你的想法同街坊分享,等我在立法會質問返林鄭。

【元朗】
日期:10月21日(日)
時間:下午5點至7點
地點:元朗劇院外空地

【洪福】
日期:10月19日(五)、26日(五)
時間:下午4點至6點
地點:洪樂樓對出

【天水圍】
日期:10月19日(五)
時間:晚上8點至9點半
地點:天水圍銀座

【屯門】
日期:10月28(日)
時間:晚上8點至9點半
地點:屯門虹橋青杏徑OK前空地

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s